M
E
N
U

Tips om de juiste sluier te kiezen | Choosing your wedding veil

Lengte

Het kiezen van de juiste lengte is mogelijk het belangrijkste punt als je gaat kijken naar sluiers – het moet je gelaatstrekken accentueren (lichaamstype, gezichtsvorm en kapsel) en de details van je jurk niet verdoezelen. De locatie waar jullie gaan trouwen doet er ook toe; als je bruiloft namelijk buiten is, wil je misschien sluiers vermijden die over de grond kunnen slepen.

Style

Kies een stijl die bij je trouwjurk past. Birdcage veils stralen een vintage sfeer uit en passen goed bij een kortere jurk. Als je voor een dramatische look gaat, is de bandeau sluier zowel uniek als sensueel. De blusher sluier is iets langer dan de vogelkooi en eindigt rond de schouders, terwijl de kathedraal sluier meestal op de achterkant van het hoofd wordt gespeld.

Misschien ben jij wel een bruid voor de Juliet Wedding Cap, die achter elk oor kan worden gepind of als een pet kan worden gedragen. Bohemian styled sluier worden ook steeds populairder, vooral als ze worden bekroond met een hoofdband. Of misschien toch de Mantilla sluier, met een prachtig design en dicht bij je haarlijn is gespeld voor een moeiteloos prachtige look.

Kleur

Laat je niet misleiden door de gelijkwaardige tinten wit op sluiers die je algehele bruidslook – wit, diamantwit, ivoor en champagne – kunnen maken of breken. Ook zien deze tinten er anders uit met verschillende materialen, zoals tule of zijden chiffon. Zorg er dus voor dat de sluier overeenkomt met je trouwjurk.

Stof

De meeste sluiers zijn gemaakt van een stof genaamd Bridal Illusion, met een diamantpatroon en is volledig gemaakt van nylon. Als je op zoek bent naar een minder transparante sluier, dan is de Engelse tule een optie. Deze is gemaakt van katoen en heeft meer drapering en een zeshoekig patroon. Goedkopere alternatieven zijn chiffon en organza, terwijl de sluiers Swiss Dot en Point D’Esprit speciale tule zijn voor bruiden die op zoek zijn naar een specifieke stijl. Het duurste is de premium zijden tule voor een delicate, zachte sluier – net als die van Kate Middleton voor haar koninklijke bruiloft.